Nygammalt #5: WiMP relanserer 100 norske album

I Nygammalt #5 byr vi som vanlig på norske musikkperler som ikke tidligere har vært tilgjengelig digitalt, og i mange tilfeller kun mulig å finne på vinyl til en dyr pris på platemesser. Wesensteen-albumene har for eksempel vært ute av produksjon på CD i lang tid, og verken Mia Gundersen, Hanne Krogh eller Firebeats har vært ute på CD tidligere.

Høydepunkter fra Nygammalt #5
Gå til hele albumlisten i WiMP

Vi går tilbake til 1966 og et av sekstitallets største norske band, Public Enemies. Med sin tilhørighet på Club7 i Oslo ble rhythm’n’blues-gruppen et springbrett for musikere som senere dukket opp i andre band, blant annet i Terje Rypdals supergruppe Dream (som Nygammalt for øvrig fortsatt jakter på). Det er gledelig å melde at du nå endelig kan høre langspilleren From Public Enemies Without Love i WiMP.

1970-tallet kunne tilby en enda rikere flora av rocka uttrykk (folkrock, progrock, hardrock) med band som Aunt Mary, Ruphus, Høst og Folque. Sistnevntes selvtitulerte debutalbum ble spilt inn i en kjeller i 1974 med Øystein Sunde som produsent, og med sangen ”Reinlender” ble en hit på Norsktoppen. Hanne Kroghs oversettelse av Tove Janssons (Mummitrollet) høstvise er en vakker sang som passer godt til årstiden, hentet fra hennes andre album Nærbilde.

Mia Gundersen kjenner vi godt fra scenen, men det er kanskje ikke mange som har hørt albumet Temptation fra 1986. Dette er kanskje et av de mer vellykkede norske forsøkene på en internasjonal popproduksjon på denne tida.

Norsk electronica gjør også en sterk inntreden på denne månedens Nygammalt, med titler fra blant andre Biospehere, Rune Lindbæk, Those Norwegians og Mental Overdrive. Morgenbladets Topp 100 har for øvrig vært en viktig aktivitet for WiMP i høst, og herfra noterer vi oss at B.O.L.T. Warhead og Thule endelig er tilgjengelig.

Høydepunkter fra Nygammalt #5
Gå til hele albumlisten i WiMP

Kategori: Albumlister, Spillelister   Stikkord: - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>