Babel Fish: Den Store Drømmen

Babel Fish er aktuelle med karriereoppsummerende Come Closer – The Best Of Babel Fish, som også inkluderer flere nye låter og tidligere uutgitte versjoner av deres eldre materiale. Hør Babel Fish: Come Closer – The Best Of… i WiMP.

Bandet har dessuten satt sammen en omfattende gjesteliste med sentrale inspirasjonskilder for oss -bestående av nærmere 7 timer med særdeles mye flott popmusikk.
Hør gjestelisten til Babel Fish i WiMP.

Med det nye samlealbumet følger også liner notes av musiker og forfatter Jo Nesbø, som vi velvilligst har fått tillatelse til å gjengi her i WiMPBloggen.

Babel Fish: Den Store Drømmen
Av Jo Nesbø

Når man er i store studioer med flere pågående innspillinger hender det at man treffer på andre band man deler Den Store Drømmen med. Man lytter kanskje til det siste opptaket deres, nikker fornøyd fordi man hører at det man selv driver med er så mye kulere og bedre, ønsker dem lykke til og mener det fordi man synes de trenger det så mye mer enn en selv.

Og så har du de sjeldne gangene du hører noe som gjør deg litt panisk fordi det plutselig har løftet lista for hva som er bra og du skjønner at det er blitt trangere på oppløpssida. Og du ønsker dem lykke til og mener det overhodet ikke siden Den Store Drømmen av og til fortoner seg som ei kake som blir mindre hvis man deler.

Men så har du de enda sjeldnere gangene du deler studio med et band som skriver så irriterende fengende låter, spiller så foruroligende bra og – og det er nesten det verste – er så fordømt hyggelige, sjenerøse og bra folk – at når du ønsker dem lykke til, så mener du det av hele ditt hjerte. Og det bandet heter Babel Fish, og de er den type folk som får deg til å tenke at Den Store Drømmen kanskje kan drømmes og realiseres av flere, sammen, uten at den blir mindre.

Det er det jeg har tenkt når jeg har sett og hørt Babel Fish-gutta legge kor på mitt bands låter og gi dem det lille Tingeling-glitteret som popstjerner kan strø om seg med. Hvis de vil og tror at Den Store Drømmen kan deles uten at den blir mindre. Men det er ikke bare derfor jeg alltid har ønsket Babel Fish lykke til. Joda, de fortjente Den Store Drømmen, og musikken deres fortjente Den Store Drømmen og de fikk realisert den. Men først og fremst Den Store Drømmen fortjener dem. Fordi Den Store Drømmen er publikummet, musikkelskerne, fansen, det er de som gjør det mulig og helt nødvendig å drømme. Og derfor ønsker jeg dem – lytterne – lykke til. Jeg ønsker dem Babel Fish.
Jo Nesbø, 6. juli 2011, Oslo

Gjesteliste: Babel Fish
Babel Fish: Come Closer – The Best Of Babel Fish

Kategori: Album, Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>