Real Ones møter sine favoritter – Først ut: Razika

Bergensbandet Real Ones har brukt sommerferien på å spille inn sine favorittlåter med sine favorittfolk. Først ut er et samarbeid med noen av våre andre bergensfavoritter, ska-pønkerne i Razika.

Resultatet av innspillingen – i Mattias Tellez sitt studio på forsommeren 2011 – har blitt en flunkende ny versjon av «Complainte Pour Ste. Catherine» – eller ”Ingen kommer unna politikken” på norsk.

«Complainte Pour Ste. Catherine» er skrevet av Philippe Tatartcheff & Anna McGarrigle, og finnes på debutalbumet til Kate & Anna McGarrigle fra 1975. Den fikk også en svensk oversettelse av Marie Bergman i 1976, ”Ingen kommer undan politiken”, og kommer nå altså i en flunkende ny bergensk versjon med Real Ones & Razika.

Ivar Chelsom Vogt i Real Ones forteller om bakgrunnen for dette samarbeidet:

- Jeg var innlagt på hjerteavdelingen på Haukeland sykehus tidligere i år og hørte Razikas ”Vondt i hjertet” på repeat. Jeg bestemte meg for at når jeg ble frisk måtte vi gjøre en låt med dem. Jeg ble frisk – og Razika ble med i studio. Vi ville spille inn en låt som vi begge har et forhold til – og vi ble hekta fra første gang David spilte den i bandbilen vår, en halv-psykedelisk, folk-reggae låt med fransk og canadisk vokal fra to søstre. Vi var forelsket. Nå håper jeg vi har klart å gjøre dette til vår låt, til Real Ones + Razika sin. Jeg tror det.

«Ingen kommer unna politikken» slippes fredag 26. august, men allerede nå kan du høre den i WiMP.

Kategori: Album, Musikknyheter   Stikkord: , , - Permalenke.
En kommentar
 1. Eg diggar diggar låten ,
  spelar den igjen og igjen –
  anbefalar den til alle kollegaer på kulturskulen, vidaregåande …….
  blir so utrulig glad av å både høyre og sjå på dykk.
  Ikkje so ofte eg brukar «banneord» men den er j æ v l a bra – so dei seie det her i bygda mi :)

  Klemm spesielt til Embla

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>