Morgenbladet Topp 100: Tidenes beste norske album

100 norske musikerne har stemt fram sine favorittplater. Avstemningen har resultert i listen Morgenbladet topp 100 – norgeshistoriens beste plater, stemt frem av musikerne selv. WiMP er selvsagt med dette spennende prosjektet.

Albumliste i WiMP: Morgenbladet Topp 100

Til å stå for utvelgelsen har redaktør Alf Van Der Hagen og Marius Lien (Morgenbladet) sammen med Christer Falck (Falck Forlag) funnet 100 aktuelle artister som alle har valgt seg sine 10 favoritter. Ut fra deres lister er det nå regnet ut en totalliste over tidenes 100 beste norske album. Totalt 550 album fikk stemmer, og av artistene som deltok i kåringen finner vi blant andre Magne Furuholmen (a-ha), Bent Sæther (Motorpsycho), Lillebjørn Nilsen, Kari Bremnes, Arild Andersen, Susanne Sundfør, Bugge Wesseltoft, Bertine Zetlitz, William Kristoffersen (Ole Ivars) og Odd Nordstoga.

Fra lørdag 13. august blir ett album avduket hver dag fremover mot førsteplassen. Albumene presenteres i ukentlige bolker i Morgenbladet og blir daglig oppdatert på den dedikerte hjemmesiden mbtopp100.no. Her kan du lese gode miniessays om hvert album, forfattet av ulike skribenter og journalister mens du hører albumene i WiMP.

WiMP er blant kåringens samarbeidspartnere og vi vil følge nedtellingen med daglige oppdateringer på hvert album, samt at du også får høre noen av artistenes egne topplister hos oss.

Hør albumene – som blir lagt ut fortløpende i WiMP: Morgenbladet Topp 100 – Albumliste.

Mbtopp100.no
Morgenbladet

Kategori: Musikknyheter, Spillelister   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>