Intervju: Little Dragon, vinn billetter til konsert

20. november kommer det svenske synthpop-bandet Little Dragon til Parkteateret i Oslo. Det kan bli en flott aften, og vi sitter på et par eksklusive gjestelisteplasser som vi ønsker å dele med en av dere. Legg bare igjen en kommentar her i bloggen på hvorfor akkurat du bør få disse.

Little Dragon kommer fra Göteborg, og består av vokalist Yukimi Nagano trommis Erik Bodin, Fredrik Wallin (bass) og Håkan Wirenstrand (keyboards). Med sine tre album og ulike samarbeidsprosjekter er de nå i ferd med å skaffe seg et større navn også internasjonalt.

Yukimi Nagano – følelse foran fornuft

- En stemme skal ha karakter foran teknikk, mener Yukimi Nagano. WiMP har snakket med henne om stemmebruk, musikerbiografier, og om hvordan et møte med Arthur Russells partner føyde en ekstra dimensjon til musikken.

Men før du leser videre, sett på ”Wildfire” med SBTRKT og lytt til stemmen.

Hør hvordan den slynger og snor seg, signerer låten med ubesværede fraseringer som sirlig kalligrafi som glir over papiret – eller mønsteret i en fargestrålende tatovering, som langsomt forgrener seg på en naken rygg. Legg merke til hvor likefram den er, den framstår som ekte. Og det er ikke tilfeldig.

- Jeg blir rørt av personlighet – ikke teknikk, forteller stemmens eier, Yukimi Nagano.

- Mer enn noe annet skal en sanger ha sin egen stemme og sin egen karakter. Det finnes mange som er virkelig dyktige rent faglig, men som bare mangler en følelse av oppriktighet, sier hun.

Mantraet om rå ærlighet over teknisk perfeksjon utleverer hun selv – både som gjestevokalist for Gorillaz, Maximum Balloon eller tidligere nevnte SBTRKT – men særlig på Little Dragons nye album Ritual Union, hvor den kjølige, elektroniske produksjonen perfekt iscenesetter hennes varme vokal. Eller på scenen, hvor hun kroppsliggjør sangenes tilbakelente inderlighet, noe publikum på årets Roskilde Festival kunne oppleve.

Vi lar Yukimi Nagano selv presentere det hun mener er tre ærlige stemmer:

FAITH EVANS
- Hun er helt sikkert en teknisk dyktig sanger, men først og fremst har hun soul. Hun har alltid noe på hjertet, hun gir alt av seg selv – både det pene og det stygge – og det skiller henne fra mer glatte, men dyktige, sangerinner som Mariah Carey. Evans er en de beste moderne R&B-sangerne. Jeg elsker ”Love Like This” med sitt superfete beat. ”Again”, ”Catching Feelings”, ”Jealous” – det er bare så utrolig gode sanger.

ARTHUR RUSSELL
- Han er en kunstner som lager musikk for sin egen skyld, man fornemmer at han lever i en boble, det er nesten som om han glemmer seg selv og overgir seg til musikken. Det er meget instinktivt og nerdete, han inviterer deg innenfor i hans egen verden. ”Wild Combination” er en av mine yndlingssanger, og jeg elsker også ”The Platform On The Ocean”.

- José González introduserte meg til musikken hans. Arthur Russells partner, Tom Lee, er en stor fan av José, og da vi var på turné sammen fikk vi sjansen til å møte Lee, noe som ga en dypere innsikt i Arthur Russell både som person og musiker. Jeg er også veldig glad i filmen Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell og er interessert i mennesket bak musikken. Når jeg kjenner deres historie, så føyer det et ekstra lag til kunsten. Det gjelder også for Arthur Russell.

MARVIN GAYE
- Jeg leste hans biografi for noen år siden, og det at jeg kjenner hans livshistorie har virkelig betydd mye for min opplevelse av musikken. Jeg foretrekker hans senere ting fremfor de helt tidlige Motown-sangene, men han har skrevet så mange gode låter. Mitt favorittalbum er Here, My Dear, som han skrev til sin eks-kone. Stort sett alle sangene er dedikert til henne. ”When Did You Stop Loving Me, When Did I Stop Loving You” er en uendelig kjærlighetssang, hvert eneste del av den er et nytt hook, den utvikler seg hele tiden. Hele albumet er terapi, jeg elsker det.

- Man tror på Marvin Gaye når han synger. Hvert eneste ord føles ekte.

Hør Little Dragon i WiMP
Bandfoto: little-dragon.net/SEEK

Kategori: Konkurranse, Musikknyheter, WiMP   Stikkord: , , , , , - Permalenke.
En kommentar
  1. Trond M. Solberg

    Jeg trenger faktisk noen nye impulser og musikk å lytte til. Simple as that :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>