WiMP – nå for iPad

Vi har idag gleden av å presentere WiMP for iPad.

WiMP til iPad kan beskrives som en mellomting mellom en pc- og en mobilversjon. Brukergrensesnittet er tilpasset nettbrett med større skjerm enn mobil, og er tilpasset en del andre bruksscenarioer enn sin slektning iPhone. Det er gitt mer plass til redaksjonelt innhold med for eksempel artistbiografier, spillelister med redaksjonelle tekster og albumomtaler fra Platekompaniet. Det er også gitt plass til relaterte artister, slik at brukeren lettere kan finne ny musikk.

Med WiMP for iPad kan du spille av millioner av låter over mobilnettet eller trådløst internett. Musikk kan lagres i offline-mode med ett enkelt trykk, slik at du kan ha med deg alle favorittene dine selv der du ikke har mobildekning.

WiMP for iPad som slippes i dag er den aller første musikktjenesten for nettbrett og det vil komme en rekke forberdringer i kommende versjoner, både planlagte, og ikke minst basert på tilbakemeldinger fra brukerne.

Slik kommer du igang:

1) Registrer deg som bruker

Dersom du ikke allerede er WiMP-bruker, kan du registrere deg her eller sende SMS «WIMP» til 2225 for å prøve gratis i 30 dager.

2) Last ned WiMP for iPad

Etter du har registrert deg kan du gå til Apples AppStore for å laste ned WiMP for iPad gratis. Logg så inn med ditt brukernavn/passord.

Kategori: Teknologi, WiMP   Stikkord: , - Permalenke.
60 Kommentarer
 1. Bra jobbet, og veldig fin klient!

  Et par små merknader:
  - på hovedsiden får jeg opp «anbefalte album» som valg to ganger (nye album, nye låter, anbefalte album, anbefalte album). antar den siste der skulle vært «anbefalte låter» ?
  - Mangler last.fm-integrasjon?

  Har dere planer om å støtte Airplay? Jeg vil gjerne kontrollere hvilken musikk jeg spiller, men ikke bruke den puslete høyttaleren på iPaden (uten å måtte koble til en kabel)

  • Tor André

   Savnet også et ikon for AirPlay, men du kan velge avspillingsenhet ved å fremkalle multitask-baren (dobbeltklikke på hjem-knappen) og så scrolle til den mest venstre skjermen hvor du finner ikonet.

  • - Anbefalte album er dessverre en typo
   - Last.fm er integrert med artist info og similar artister. Ikke scrobbling
   - AirPlay virker «out of the box». Dobbelklikk på hjem-knappen og swipe mot høyre. Der kan du skru av/på AirPlay. Evt. hvis du er i lock-screen, dobbelklick og du skal få tilgang til volum og AirPlay der også.

   -r-

 2. Trond

  Er det gratis for oss Canal digital kunder å bruke wimp på iPad? Eller må vi oppgradere til premium?

  • WiMP KS

   Man er dessverre nødt til å ha Premium / Premium Family for å kunne bruke WiMP på iPad. Basic-abonnementet gjelder kun for bruk av WiMP på PC/Mac.

   • Nils-E

    Hva er Premium Family? Er det et abonnement der man kan ha flere mobile klienter en tre? Finner ingen informasjon om dette abonnementet på Wimp.no

 3. Bjørnar

  Veldig bra start, MEN hvor ble det av volumkontroll og Airplay knappen? Dette MÅ på plass i applikasjoen!!! Det er altfor tungvint å måtte dobbeltklikke på hjem knappen og skyve aktive program til høyre for å aktivere Airplay og kontrollere volum.

  • Sin

   Du kan styrene AirPlay-volum med volumknappen på iPad-en.. Fungerer uansett hvilken app du er i, volum-slideren i sope fungerer jo også. Det å aktivere AirPlay én gang per session bør gå greit for de fleste. Enten fra lockout screen eller dobbelklikk-menyen.

   Takk for bra og fin app.. Godt utført!

 4. Morten

  Dette var digg :) Har byttet fra en viss konkurrent idag, da de har vært så treige med å komme med en ipad app.

  Dessverre er det endel bugs her…som Trond over her sa så står anbefalte album oppført 2 ganger. Har også merket at når jeg veksler mellom wimp og andre programmer og går tilbake til wimp igjen så fryser musikkspilleren (kan ikke se hvor mange sekunder man er inni i sangen), mens sangen fremdeles spiller. Et annet problem er at noen ganger når jeg velger en sang fra spillelisten, så spilles en helt annen sang på lista..men hvis jeg velger ‘spill kun denne sangen’ eller hva det heter så spilles korrekt sang.

 5. anders

  Uten Airplay er ipad versjonen ubrukelig.

  • WiMP KS

   AirPlay virker “out of the box” med iPad-appen. Fremgangsmåten er følgende:

   - Dobbelklikk på hjem-knappen.
   - Swipe fingeren mot høyre (screenshot).
   - Her vil Airplay symbolet dukke opp, og du får mulighet til å slå av/på AirPlay (screenshot).

 6. Øystein

  Ja, hvor er knappen for Airplay? Dere kan da ikke ha glemt den?

 7. Renate

  Endelig :-) Som en annen nevnte har også jeg byttet fra en viss konkurrent i dag :-) Stå på videre! Og ja takk , gjerne Airplay knapp !!

  Keep up the good work !

 8. Ragna Rock

  Når kommer det en «remoteless» app til ipad?

  • WiMP KS

   Det står på planen, men noen eksakte lovnader kan vi ikke komme på med nåværende tidspunkt dessverre.

 9. Tommy

  Dette var saker! Da gjenstår bare Boxee-appen! Når kommer den? :) *håpe*

  • WiMP KS

   Vi vurderer alltid nye plattformer, så en Boxee app er definitivt ikke umulig at vil komme. :)

 10. bendorth

  Hei. Har sett fram til å bruke denne appen på ipaden, men jeg klarer ikke å logge inn med det brukernavnet og passordet jeg ellers bruker på Wimp. Er CanalDigital-kunde… Noe forslag til hvorfor dette ikke går?

  • WiMP KS

   Hei,

   Har du Premium-abonnement? Man er dessverre nødt til å ha Premium for å bruke iPad app’en.

   Om du har Premium; Kan du sende oss en melding via kontaktskjemaet på wimp.no så vi kan få sjekket opp hva som kan ha gått galt?

 11. Ole Propell jr

  Men åssen i huleste redigerer man egne spillelister? Sånn som sletting av sanger i listen f eks?

 12. peter

  vil det komme en lignende app til android 3.0?

 13. Jim

  Hei. Har ipad2 og får ikke logget på iPad-klienten. Får bare beskjed om feil brukernavn/passord. Får logget på pc-klienten uten problemer.

  • Marius Lund Larsen

   WiMP KS
   24/05/2011 at 15:30

   Hei,

   Har du Premium-abonnement? Man er dessverre nødt til å ha Premium for å bruke iPad app’en.

   Om du har Premium; Kan du sende oss en melding via kontaktskjemaet på wimp.no så vi kan få sjekket opp hva som kan ha gått galt?
   Svar

 14. Tommy

  Dette er helt fantastisk!! Ene og alene grunn til å droppe spotify :) men er det mulig å legge inn støtte for airplay slik at albumcover og info vises på Apple TV 2.gen? Håper på svar :)

 15. Thomas

  Er det offline spilleliste på premium?

 16. Øystein F

  Hei. Super app!

  Jeg har som andre sett ‘lyset’ for wimp, men jeg savner noen funksjoner:

  - lage spillelister bør også være mulig i iPad-versjonen, og ikke bare på pc. Dette er en funksjon jeg savner i iPhone-versjonen også.
  - vis artist-side bør være en del av menyen som kommer opp når du holder inne over låta/albumet. Den kommer opp når du holder inne på ‘nå spilles’, men bør også være tilgjengelig ellers

  Men! Dette er en super app!
  -

 17. Magnus

  Hvordan sletter man sanger på spillelister på iPad appen?

 18. Hans Jørgen Strandby

  Hvorfor virker det ikke å logge inn med «canaldigital» konto?

  • Christoffer

   Canal Digital gir kun kundene sine «Basic» versjonen av Wimp, som ikke inkluderer bruk av Wimp på mobile plattformer..

 19. idar

  versjon 2.0 for ipad lover godt. men både ipad og iphone versjonen henger og slår seg av uprovosert. dette må det ryddes opp i.

  • Anders

   Dette opplever jeg også. Utrolig irriterende! Er også en del treghet i både iphone og ipad versjonen.

 20. MortenL

  Ikke Airplay, heller ikke remote-funksjon…

  Hva er da hensikten med denne appen – skal man kun benytte hodetelefoner? Latterlig!

 21. Remi Reksten

  Wimp burde lage en native app til mac, adobe blir ikke godt likt av Apple – som er forstålig siden det er meget tregt. Håper dere går bort fra Adobe Air snart!

 22. Magnus

  Hvordan sletter man sanger i en eksisterende spilleliste på iPad?

 23. Tommy

  Til dere som syter om at det ikke er noe støtte for airplay, dette er feil. Airplay støttes! Men som jeg har nevnt i en tidligere post, er det mulig å få albuminfo osv. over airplay slik som med itunes appen?
  Øystein F: du kan lage spillelister på ipad appen. Bare gå inn på sangkøen å lagre den som spilleliste :)

 24. Glenn

  Hvor har det blitt av last.fm-scrobbling ? Det fantes da tidligere ?

 25. Roy rugan

  Sanger som jeg legger til i mine spillelister som jeg har valgt å ha offline laster ikke ned, jeg må velge å ikke ha den offline så å ha den offline igjen. Er det noe enklere metode?

 26. Magnus

  Jeg får ikke spilt av musikk på iPad, jeg får bare feilmeldingen «Avspilling over mobilnettet er slått av». Jeg har iPad uten 3G og kommer ikke rundt dette problemet. Noen tips?

 27. Jane

  Hvordan kan jeg slette ting fra nedlastningskøen for offline? Jeg la noe dobbelt inn og det er mange sanger. Nå har den sluttet å laste ned, kanskje fordi det som ligger i køen allerede er lastet ned.

  Hjelp!

 28. Molu

  iPad applikasjonen funker fint den.

  Men det er én ting jeg ikke skjønner…
  Når jeg haker av for favoritt på artister, så forsvinner forrige artist fra lista. Det er således bare 1 artist i favorittlista til enhver tid. Hva gjør jeg feil?

 29. Kjetta

  Tusen takk for fin app! Dette har vært savnet (iphone-appen ble litt stusselig på den store, fine padda).

  Synes likevel kanskje topplistene kunne vært med her, egentlig kanskje også på iphone-appen.

 30. Endre

  Takk for en flott versjon av wimp for iPad.

  Prøvde offline modus i dag på noen album jeg lastet ned i forrige version (iPhone versjonen) på min iPad. Jeg fikk ikke til å spille av disse. Den bare logget av og på igjen og spurte så om jeg ville tillate streaming over mobilnett. Dette selv om jeg hadde satt applikasjonen i offline modus. Er dette en kjent feil? Hvordan får jeg spilt av album i offline modus?

  Endre

 31. Marcus L F

  Hei! Flott med WIMP for Ipad. Et stort problem med Iphone versjonen er at man ikke kan lage offline spillelister, dvs spille fra offline album, velge enkeltlåter fra dem i egne lister, da «må» man online for å lagre listene. Hvorfor? Jeg foretrekker å være mest mulig offline.

 32. Olav

  Hvordan lastes Mine Spillelister ned for Offline Modus? Bare med å trykke på en knapp, står det ovenfor, hvilken? Har trykket på Offline-knappen flere ganger, men kan ikke se at det skjer så mye..

 33. Hilde

  Lastet ned oppdatering av wimp i går på min ipad2, men nå får jeg ikke spilt av musikk! Den står bare og jobber. Har nå versjon 2.0.3 og bruker mobilt bredbånd… Hatt problemer med treghet før pga nettet, men den har alltid startet tidligere. Noen som har lignende problemer?

 34. Kjartan NF

  Fin app, I like!

  Kunne gjerne tenke meg at de album/lister jeg har tilgjengelig offline på iphone, syncet med tilgjengelig offline på ipad. Er jo de samme jeg er interessert i å ha tilgjengelig, uavhengig av device.

 35. HansR

  Hos meg spinner bare innlastingshjulet, og jeg får ikke logget inn.

 36. Øyvind

  Veldig bra at dere har vært tidlig ute med iPad app! Stort sett fornøyd med den, men har to store ønsker:

  - scrobble til last.fm!
  - knappen «legg til i mine spillelister» når man spiller av en spilleliste. Denne funksjonen finnes i iPhone appen, så forstår ikke hvorfor den er utelatt i iPad appen…

  Stå på videre med Wimp! :)

 37. Gunnar

  Kan man lage egne spillelister på Ipad fra Wimp? Og hvordan?

 38. Gunnar

  Jeg får ikke spilt musikk, får opp meldingen mobilnettet er slått av. IPad uten 3 g, men har ikke koblet opp noen mobil. HVordan løse dette?

 39. Arild

  iPad App’en ser fin ut den, men eg får ikkje brukt den. Får opp lista for mine eigne spelelister, men når eg velger ei speleliste detter app’en ut..Startar opp igjen wimp og velger anbefalte spelelister, men får ikkje starta musikken…Funkar fint på iPhonen da..

 40. Mats

  Appen henger på ipad og man får ikke laget spillelister uten om å gå ut og inn av appen for så å legge til hver sang. Deilig å få med litt ekstra problemer med på kjøpet. Betaler jeg virkelig for dette? Gleder meg til spotify

 41. Andreas

  Appen henger og ting går stort sett veldig tregt. Sliter med å legge til sanger i mine egne spillelister. Her bør det komme en skikkelig oppdatering. Har både Spotify og Wimp, men førstnevnte er mye mer stabil.

 42. John

  Yup, her henger wimp på iPad. Interessant at ingen fra wimp har svart noe siden 25. mai…

 43. WiMP Redaksjonen

  Heisann,
  når det gjelder tekniske problemer og spørsmål rundt det så anbefaler vi å kontakte WiMP kundeservice direkte for raske og gode svar: http://wimp.no/wweb/help/

 44. Kari

  Får ikke slettet spillelister i offline modus.
  Noen som kan hjelpe meg?

 45. Joakim

  Hei Karl,
  Du skal kunne fjerne disse ved å trykke på den litt røde pilen som peker nedover på din offline spilleliste. For mer informasjon og hjelp vil jeg råde deg til å ta kontakt med vår kundeservice på http://wimp.no/wweb/help/

  Joakim, WiMP.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>