WiMP feirer Dylan

Når Bob Dylan fyller 70 (24. mai 2011) kan han se tilbake på en helt unik karriere, som fremdeles er høyst oppegående. Fra å være en ”elev” av Woody Guthrie tidlig på 60-tallet, sprengte han raskt mange etablerte grenser og markerte seg som en sanger, låtskriver og poet uten sidestykke. Det er skrevet metervis med litteratur om Dylans musikk og innflytelse, hans tekster er gjennomanalysert og gjenstand for seriøs forskning. Bob Dylan står helt enkelt bak noen av populærmusikkens aller største øyeblikk de siste 50 årene, og WiMP gratulerer selvsagt med dagen.

Du finner hans mest kjente album og et knippe nye spillelister samlet i spesialsiden WiMP feirer Dylan.

Vi kan blant annet anbefale Morten Ståle Nilsens utvalg av 70 mindre kjente låtskatter signert Dylan, WiMPs egen legendeliste med 70 av hans mest kjente låter opp gjennom karrieren og artisten Tom Roger Aadlands blikk på sanger fra viktige brytningsperioder i Dylans karriere. Her er også en samling med norske coverlåter og 10 av de mest kjente internasjonale Dylan-tolkningene.

Kategori: Spillelister   Stikkord: , , , - Permalenke.
2 Kommentarer
  1. Tord E

    Fikk tips fra en del venner om å gå over fra Spotify til Wimp etter at Spotify gjorde endringer med Spotify Free. Nå har jeg kommet godt i gang men det er mange album jeg savner. Noisia, Skrillex og andre dubstep-artister har jeg nesten ikke funnet noe av. Etter at jeg hadde lett en del etter Skrillex kom jeg på at jg har alle albumene hans så jeg tenkte at jeg skulle laste dem opp som på Spotify (local files), men fant den ikke. Er den der eller er den ikke der? Jeg vurdere nå å gå over til Spotify igjen siden jeg har all musikken jeg liker der, og som jeg ikke finner på Wimp. Kan dere være så snille å legge til flere album av Noisa, Skrillex, Bare Noize, osv. Kanskje en knapp der du kan laste opp musikken du har på harddisken din til Wimp. Vil trekkw til seg flere folk om Wimp hadde den knappen.

  2. Johan Petter Næss

    Listen din dekker alle «år(s) tider». Veldig bra.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>