Nytt i WiMP: Import/eksport av spillelister

WiMP tror på valgfrihet. Frihet til å fritt flytte musikken dit du selv vil. Vi introduserer derfor to nye tjenester i dag: Import av Spotify-spillelister og eksport av WiMP-spillelister. Dermed kan du med et par enkle tastetrykk ta med favorittlistene dine i Spotify over til WiMP hvis du ønsker det, og du kan eksportere spillelistene i WiMP til et RSS eller XSPF-format.

Hvordan importere/eksportere spillelister? Følg denne enkle og illustrerte fremgangsmåten.

Dette er en kun første betaversjon, og vi ønsker å videreutvikle denne og tilsvarende funksjoner til å gjelde også favorittartister og album, samt se på muligheten til å importere fra tjenester som iTunes og Winamp. Det finnes foreløpig ingen vedtatt bransjestandard for filformater for digitale musikktjenester, og andre tjenester har så langt ikke lagt til rette for en slik deling. I WiMP er vi for åpne løsninger, og med denne betaversjonen ønsker vi samtidig å oppfordre bransjen til å åpne opp sine tjenester – til det beste for musikkelskerne.

Kategori: Teknologi, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.
12 Kommentarer
 1. Bt

  Fin ting, men Wimp bruker Adobe air som er FYSJ.. Tregt og irriterende å bruke.. Kommer aldri til å betale for et program som er slitsomt å bruke.

 2. TE

  Dette fungerer greit, men to forslag for å gjøre den bedre:

  1) Musikk mangler ofte, av ulike årsaker («uforståelig», «litt forskjellige metadata», «finnes ikke i Wimp» – for å gi 3). Det ville vært veldig kjekt om man istedenfor bare «importerte 84 av 87 sport» også listet hvilke spor den ikke fant…

  2) Det ville også være nyttig å kunne importere til en eksisterende spilleliste

  Med mange spillelister blir også klienten fort mer rotete, så foldere og brukerjusterbar rekkefølge ville vært kjekt.

 3. Bongo

  Fantastisk! Dette har jeg lengtet etter!!! -Å måtte kopiere link, åpne browser, gå til nettside, laste ned link… Tja. Jeg er ingen usability designer, men det kunne vel kansje vært gjort mer tungvint?

  Når kommer mulighet for å remote styre pc-wimp fra mobilen? DA hadde det blitt kaffe og kaker!

 4. Kjempegreier! Selv har jeg ingen interesse av å importere noe fra Spotify til Wimp, men mener at alt som kan bidra til å flytte brukere til Wimp er positivt.

  Les på Krakelurium om hvorfor Wimp er bedre enn Spotify: http://wp.me/p1n442-k

 5. Yngve

  Jeg har ikke Spotify, men hadde mange lister på last.fm som ikke kan brukes der lenger. Så jeg prøvde å importere dem i stedet. Det fungerte ganske greit og det var fort gjort å slette de som kom flere ganger. Savnet en liste som viste hva som ikke lot seg importere. De finnes i Wimp, så med ei liste kunne jeg enkelt lett dem fram selv. Så prøv gjerne noen tilpassninger, så dette kan brukes til mer enn bare Spotify.

 6. Sander

  Konge med import fra spotify :)

  Til neste update kunne dere prøvd å gjøre wimp kompatibel med medie-taster på både pc og mobil? (play/pause knapper osv)

 7. Magne

  Fabelaktig funksjon! Spotify har imidlertid en funksjon er som er hakket vassere, som jeg håper dere også får til; avspilling av lokale filer (som du har f.eks kjøpt på Itunes.). Dette gjør at jeg bare trenger å forholde meg til én spiller.

  Håper dere kan få det til:)

  Med vennlig hilsen ny bruker (via Canal Digital) som betaler for Spotify, men er på nippet til å konvertere til dere…

 8. Bent

  Import funker ikke på Linux (1.5.36 på air 2.6.0.19120, ubuntu 11.04/2.6.38.2). Sier at den ikke finner noen sanger å importere, men sangene er i copy/paste bufferet.

  • Halvor

   Har samme problemet på Linux (Ubuntu) selv. Jeg kopierer sangene fra Spotify, men Wimp finner ingen. Prøver jeg paste i et annet program, limes det inn en lang liste med spotify-linker uten problemer.

 9. simenwo

  Jeg trykker på omporter spilleliste, men ingenting skjer…

 10. Finnes det ikke lenger noe fullgodt gratis alternativ til Wimp? Les om det her: http://wp.me/p1n442-10

 11. Tenkte jeg skulle tipse om at jeg har laget en screencast video som viser hvordan man gjør import fra Spotify til Wimp: http://www.youtube.com/watch?v=K5FR2QQYfzE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>