Det beste fra Sverige og Danmark

Vi har startet et lite tverrskandinavisk samarbeid med våre to søsterredaksjoner i Sverige og Danmark. Hver måned vil vi dele noen av våre hjemlige favoritter med hverandre – forhåpentligvis til glede for dere musikkelskere i WiMP.

Hør Svenske Favoritter: April 2011 i WiMP.

Den svenske WiMP-redaksjonen er i fyr og flamme over musikkvåren. Her er det ikke langt mellom perlene hevdes det. Fornyelse og friske pust kommer fra Movits!, som blander hiphop med swing og mere til. Det omvendte (på en god måte) står de svært analoge slengbukse-og-langt-hår gutta i Graveyard for, med årets største svenske kritikerhype så langt. Veteranene i Sator er tilbake med reinspikka ølrock av beste slag, og flere etablerte navn får vi med sterke nyheter fra Lykke Li, Anna Järvinen (bildet), Timbuktu, Bob Hund, Looptroop Rockers, Miss Li og klassiske Docenterna. Fra den yngre garde: 19 år gamle Oskar Gyllenhammar er til tross for sin alder ikke redd for å spille Winnerbäcksk mann-med-gitar rock. Melodifestivalen dominerte som vanlig vinteren, men viste klasse med Loreen og «My Heart Is Refusing Me», her i en remix, og glagutten Swingflys radiovennlige Teddybears-hiphop.

Hør Danske Favoritter: April 2011 i WiMP.

Den danske WiMP-redaksjonen har valgt 20 brennvarme danske favoritter for april, og sier selv om utvalget:
- Den danske musikscene har for alvor fået sparket 2011 i gang, og både friske opkomlinge og gamle giganter er begyndt at røre på sig. Flere af landets største artister som VETO, Nik & Jay, The Raveonettes og L.O.C. har sluppet nyt, og er blandt de mest spillede på WiMP Danmark netop nu. Samtidig er debuterede artister som Xander (som giver dansksprogede RnB nyt liv) og Hymns of Nineveh (med dansk indie folk på internationelt niveau). Vi ser også frem til albums fra nyetablerede navne som When Saints Go Machine (bildet), Jonas Bjerre (kendt fra Mew) og naturligvis den største danske popeksport gennem tiderne – Aqua.

Kategori: Spillelister, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.
3 Kommentarer
 1. Espen

  Har dere sendt en tilsvarende list med Norske Favoritter til danskene og svenskene? I så fall hadde det vært interessant om den ble lagt ut på WiMP også.

  • WiMP Redaksjonen

   Det er levert en lignende liste som er publisert i Sverige og Danmark. Skal se om den egner seg for WiMP eller evnt. bloggen. Takk for godt innspill.

 2. Øivind Holta

  Kan dere ikke trekke fram noen av de danske publikumsfavoritter, som vi i Norge, og kan hende eller ikke i Sverige er så godt kjent med? Etter en del år på festival i Danmark, har jeg erkjent at det finne MYE god musikk, som burde flyte letter mellom våre nordiske grenser. I Norge kjenner vi en del til svensk musikk, mens dansk musikk er underlig lite kjent. Tenk bare på hva som spilles på radio – det er meget lang tid mellom hvver gang man hører dansk musikk bli spilt, mens svensk musikk blir langt oftrer spilt!
  Hva med å se litt nærmere på arister som Lars Lilholt Band, TV-2, Michael Falch, Big Fat Snake, Safri Duo, bluesmusikerne Thorbjørn Risager og Mike Andersen? og artister som Aura, Anne Linnet (hun som laget tekst og melodi, og orignal-innspilte «Tusen bitar»/»Alting kan gå i stå», som alle i Norge tror er en Bjørn Afzelius-låt), Lis Sørensen, Søs Fenger, Danser med Drenge, Shu-Bi-Dua, Alphabeat, Sanne Salomonsen, Kashmir, Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy, Tim Christensen, Gnags, Thomas Helmig, Saybia, Peter Viskinde, Tina Dickow, Poul Krebs , Hanne Boel og D.A.D. (som jo noen faktisk kjenner, også i Norge!), Sort Sol, Savage Rose, Nephew, Mew, Souerniers, Baby Woodrose, Carpark North, The Blue Van, Bamses Venner, Sebastian, Michelle Birkeballe, Pretty Maids, og…
  Ja mange flere burde sikkert vært nevnt, dette er ihvertfall noen av de navn jeg selv setter pris på, eller som jeg vet at mange dansker setter pris på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>