Ukas Retro: Steve McQueen

Steve McQueen er selve kronen på verket til de britiske popvisjonærene Prefab Sprout. Utgitt i 1985, med tittelen Two Wheels Good utenfor Europa (på grunn av et søksmål fra skuespilleren Steve McQueens advokater), er deres andre album rett og slett et glitrende jazzpop-mesterverk drevet fram av Paddy McAloons vittige og oppfinnsomme låtskriverteft.

Hør Steve McQueen i WiMP.

Sangene utforsker menneskelige svakheter som anger («Bonny»), begjær («Appetite») og utroskap («Horsin ‘Around») med kynisk innsikt og sarkastisk stil. Låtene balanserer til tider på grensen til å bli for pretensiøse eller bitre for sitt eget beste, men produksjonen, mesterlig oversett av synthpop-pionér Thomas Dolby, sørger for at sluttproduktet hele tiden havner innenfor.

Steve McQueen er musikalsk fullt på høyde med de mest ambisiøse 70-tallsverkene fra band som 10cc og Steely Dan, mens det lyriske og konseptuelle i større grad lener seg på samtidens alternative rockeestetikk.

Vi snakker rett og slett om et av 80-tallets aller beste og mest helstøpte popalbum.

Hør Steve McQueen i WiMP.

Kategori: Album   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>