Ukas Retro: Fyll Mine Seil

På midten av 70-tallet var Finn Kalvik allerede etablert som en av landets – og Skandinavias – ledende visesangere, med album som Finn (1972) og Nøkkelen Ligger Under Matta (1974) bak seg. I 1975 gjorde han dessuten stor suksess med «Ride Ranke», hans norskspråklige versjon av Harry Chapins «Cats In The Cradle».

Hør Fyll Mine Seil i WiMP.

Da tiden kom for å spille inn 1976-albumet Fyll Mine Seil, fikk Kalvik produsenthjelp av ingen ringere enn Manfred Eicher fra det anerkjente tyske plateselskapet ECM. Jan Erik Kongshaug i eminente Talent studio ble hyret inn som lydtekniker, mens arrangør Knut Riisnæs gjorde en innsats som tidvis kan sammenlignes med Robert Kirbys samarbeid med Nick Drake (sjekk for eksempel åpningssporet «Ved Peisen»).

Kritikerroste Fyll Mine Seil plasserte Kalviks lune viser i et mer jazza lydbilde, noe som ble ekstra tydelig i valget av gjestemusikere: Jon Eberson, Arild Andersen, Bobo Stenson og Brynjulf Blix bidro til en bredere musikalsk palett enn på hans tidligere utgivelser, særlig utbrodert på funky «Fritidsproblem» (tonesetting av André Bjerkes tekst). I tillegg til Kalviks egne komposisjoner er det også verdt å legge merke til hans tolkninger av Elton Johns «Your Song» («Sangen Til Deg») og Simon & Garfunkels «The Boxer» («Bokseren»).

Fyll Mine Seil er ikke bare en av Finn Kalviks sterkeste utgivelser, albumet står også som en påle i norsk visehistorie.

Hør også de andre albumene til Finn Kalvik i WiMP.

Kategori: Album   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>