TrondheimSolistene: Gir publikum styringen

Plateselskapet 2L har satt av to hele uker i mai 2011 for å spille inn nytt materiale med TrondheimSolistene. Dette er et prosjekt som ikke vil bli utgitt på CD, men gjort tilgjengelig som digitale lydfiler og for streaming på WiMP i løpet av september 2011.

Innspillingene blir senere samlet som en helhetlig utgivelse utgitt på Pure Audio Blu-ray i januar 2012.

Arbeidstittelen på dette prosjektet er ”Souvenir” og rettesnoren er enkelt og greit “Den vakreste musikken som noen sinne er skrevet for strykeorkester”.

TrondheimSolistenes leder Øyvind Gimse har plukket ut Pjotr Tsjajkovskijs “Souvenir de Florence” og 2L har valgt hans “Serenade for strykere”. Men de sikter mot et 90 minutter langt program – og da er det 30 åpne minutter igjen. Denne tiden kan publikum selv bestemme hva skal fylles med. Hva mener du er ”den vakreste musikken skrevet for strykeorkester” som TrondheimSolistene skal spille inn?

Send inn dine forslag på 2L sine Facebook-sider.

Hør TrondheimSolistene i WiMP.
Sjekk også albumlisten 2L – Lindberg Lyd i WiMP.

TrondheimSolistene ble dannet i 1988 av professor Bjarne Fiskum, og ledes i dag av cellist Øyvind Gimse. Orkesteret har turnert over hele verden, og regnes som et verdensledende strykerorkester. De har vært nominert til fem Grammypriser og er to ganger Spellemannvinner. Senest for sin In Folk Style – et samarbeid med folkemusiker Gjermund Larsen.

Kategori: Albumlister, Musikknyheter, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>