Timbuktu: Elegant dans

Det finnes ingen pauseknapp på livets videospiller, synger Timbuktu på sin helt ferske låt ”Dansa”, hentet fra det kommende albumet Sagolandet (EMI, ventes i juni). Sammen med den anerkjente jazzpianisten Jan Lundgren og strykeduoen Duo Pannacotta leverer Timbuktu mer dempet og mørkere eleganse enn hva mange nok hadde forventet.

I en personlig e-post til pressen utdyper hovedpersonen selv:

”Det har gått några år. Jag kan för mitt liv inte hajja varför jag fortfarande känner ett så djupt behov av att skriva rim men dom gånger jag försökt att hålla mej ifrån det en längre tid slutar det alltid med att jag känner mej som en spillra av min forna skugga.

För mej var 2010 ett ganska sjukt år pendlandes mellan fantastiska saker och mycket ofeta grejjer. Jag var ganska övertygad om att jag inte skulle hinna skriva en platta men tack vare en helg på Svalbard med Damn och en i Sundsvall med Collén så var jag plötsligt igång. Nu ett halvår senare är skutan i princip förtöjd vid kajen. Den heter Sagolandet och handlar om en guldfisk som lyckats ta sej ur sin glasskål och hamnat i en flod som kanske leder till ett hav.

Första singeln kommer om ungefär en månad men jag kunde fan inte hålla mej längre och därför vill jag skicka en liten aperitivo till dej. Låten heter ”Dansa” och verserna är delar av en längre text som jag skrev på en buss i Skåne i april 2009. Den är spelad av Jan Lundgren och Duo Pannacotta och känns som ett bra sätt att presentera mitt nya verk på.”

Det kan vi skrive under på! Hør ”Dansa” i WiMP.

Kategori: Album, Musikknyheter, Video   Stikkord: , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>