Pinetop Perkins 1913 – 2011

En av bluesens grand old men har gått bort. Pinetop Perkins døde 21. mars hjemme i Austin, Texas – hele 97 år gammel.

Pinetop Perkins (født Joseph William Perkins i Belzoni, Mississippi 1913) startet sin musikalske karriere opprinnelig som gitarist, men etter en ulykke på 40-tallet skiftet han over til piano – og han gjorde seg bemerket ved tangentene i en mannsalder og vel så det. Perkins huskes nok særlig for sitt lange samarbeid med Muddy Waters gjennom hele 70-tallet, men han var sidemann for en rekke størrelser i bluesmusikken (Sonny Boy Williamson, B.B. King, Hubert Sumlin m. fl).

Hans første virkelige soloalbum kom først med After Hours (1988), og Perkins blomstret opp som soloartist sent i livet. Han fikk da også sin velfortjente anerkjennelse først helt på tampen av karrieren: Grammy for beste bluesalbum i 2008 og 2010 (Joined At The Hip, sammen med sin gamle bandkollega fra bandet til Muddy Waters; Willie ”Big Eyes” Smith), Grammy Lifetime Achievement Award i 2005 – og som æresborger av Notodden, Bluesprisen i 2008.

Hør Pinetop Perkins i WiMP.

Kategori: Musikknyheter   Stikkord: , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>