Constellation: Canadisk Kvalitet

Med band som Godspeed You! Black Emperor, Silver Mt. Zion og Do Make Say Think i stallen har Montreal-baserte Constellation Records markert seg som et de mest kredible plateselskapene de siste 10-15 årene.

Hør Constellation albumliste i WiMP.

Selv om de selv underkjenner den velbrukte ”post-rock”-termen, er det vanlig å knytte Constellation og Montreal-scenen til denne sjangeren. Typiske kjennetegn er vekt på lengre instrumentale partier, brudd med standard melodisk oppbygning, bruk av mindre typiske rock-instrumenter og en uavhengig tilnærming til musikkindustrien. De senere årene har Constellation inkludert en del artister som også faller utenfor båsen, som britiske Tindersticks og nå avdøde singer/songwriter Vic Chesnutt.

Constellation ble grunnlagt av Ian Ilavsky (fra bandet Sofa) og Don Wilkie i 1997, opprinnelig tenkt som en livearena for lokale band (titulert ”Musique Fragile”), der blant andre Frankie Sparo og Silver Mt. Zion gjorde sine første konserter. Med utgivelser fra signifikante artister Godspeed, Do Make Say Think og Fly Pan Am bidro Constellation til å definere post-rocken på slutten av 90-tallet – sammen med det som skjedde i Chicago (Tortoise) og Glasgow (Mogwai). I forlengelsen av Constellations posisjonering innen canadisk musikk kan man også minne om den store framveksten av artister innen andre sjangre, inkludert Broken Social Scene og Arcade Fire.

Constellation har hele tiden holdt fast på en elegant design, lokal tilhørighet, artistvennlig fokus, et anti-kommersiellt etos og politisk engasjement. Og ikke minst, sørget for å utgi en rekke flotte album.

Hør Constellation albumliste i WiMP.

Kategori: Albumlister   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>