Canal Digital + WiMP

WiMP vil i løpet av våren bli tilgjengelig for opp til 700 000 norske hustander via en avtale med Canal Digital, Norges største tv-distributør. Musikktjenesten vil inngå som en del av tv-abonnementet uten ekstra kostnad.

Canal Digitals satellitt- og kabel-tv kunder vil få tilbud om WiMP på sin PC eller Mac, med full tilgang til hele musikkbiblioteket og det redaksjonelle tilbudet i tjenesten. Brukere som ønsker å oppgradere til å kunne bruke mobilklienter vil få tilbud om det. I tillegg vil det også bli mulighet til å velge et WiMP familieabonnement med opptil tre kontoer med rabatterte priser.

- Dette er et løft for å sikre norske artister og utgivelser distribusjon og synlighet hos de brede lag av musikklyttere. Med WiMPs fokus på å promotere norsk musikk og Canal Digitals rekkevidde, er det en avtale med kulturpolitiske dimensjoner, sier Rolf Presthus i Platekompaniet AS.

- Musikk har på mange måter gjennomgått en revolusjon de siste årene ved inntoget av streaming. Nå er vi ved et nytt veiskille gjennom at man vil nå ut til et mye større og bredere publikum når 700 000 husstander får tilgang til WiMP. Vi gleder oss til å fortsette å guide nordmenn i alle de millioner av låter som er tilgjengelig hos oss. Vi skal være best på norsk, først med nytt og lett å bruke, sier Per Einar Dybvik, administrerende direktør i Aspiro Music.

Også plateselskapene er fornøyde med dagens store avtale:

- Vi i Sony Music er svært glade for dette spennende samarbeidet. Denne avtalen gir en unik mulighet for en glimrende tjeneste som Wimp til å bli introdusert til en stor gruppe forbrukere. Mange som jeg tror ikke er klar over at denne type tjeneste faktisk eksisterer. Vi gleder oss til å komme igang, Lena Midtveit i Sony Music.

- Dette spennende partnerskapet kombinerer umiddelbar distribusjonsskala og markedsføring med en fantastisk musikkopplevelse i hjertet av den digitale stua hjemme hos folk. Det skaper en kraftfull mulighet for våre lokale og internasjonale artister å nå ut til et digert nytt publikum, spesielt via Canal Digitals smarte tilbud om familieabonnement, sier Jacob Key, Vice President, Commercial Strategy & Business Development, Warner Music Nordic.

- EMI Norge gleder seg til å få flere tunge aktører på banen som bidrar til å drive den norske musikkbransjen opp og frem i den nye digitale og uungåelige hverdagen, sier daglig leder Bjørn Rogstad i EMI Norge.

- TONO er veldig fornøyd med avtalen som er inngått med WiMP/Canal Digital, sier kommunikasjonssjef i TONO, Jan Richard Kjelstrup. Den gir Canal Digitals kabel- og parabol-TV-kunder en enkel og unik tilgang til WiMPs musikkbibliotek. Med denne avtalen får en stor andel norske husstander en veldig god musikktjeneste rett inn i stua. Vi forventer at WiMP gjennom TV-abonnementet vil gi en stor økning i bruk av digital musikk. Denne avtalen er også med på å sikre låtskrivernes inntekter, både på kort og lang sikt.

Aftenpostens Joacim Lund skriver i en kommentar i dag at dette innebærer store endringer i det norske musikkmarkedet:

«For bransjen betyr WiMPs kjempeavtale med Canal Digital større utbytte fra strømmingstjenestene. For konsumentene betyr den rimeligere tilgang til nesten all musikk de kan drømme om. For Spotify markerer den slutten på det tilnærmede monopolet de har hatt på strømmingstjenester her i landet så langt. For Aspiro og Platekompaniet betyr den en real bolekur som gjør dem sterkere og bedre rustet til å fortsette sitt korstog over landegrensene og ut i resten av verden.»

Kategori: Teknologi, WiMP   Stikkord: , , - Permalenke.
61 Kommentarer
 1. Jon-Ivar

  «i løpet av våren» er ganske vagt.. har dere noen nærmere informasjon?

 2. Emil

  Utløpet av april, sier canal digital ;-)

 3. Jørn

  «Kommer nå, nå, våren kommer nå»

  Når kommer Wimp ?? Vi gleder oss, men med erfaring fra Windows Phone7 – kjøpt med løfter om at norsk versjon kommer i Januar (Ikke kommet ennå..») lurer man jo litt..

 4. Martin

  -og hva vil mobiltjenesten koste ? 99,-?

  • Kristian

   Det skal koste 49 kr. Men vi får vente å se. Jeg håpet det kunne bli inkludert eller at man iallefall kan få prøve ut mobilversjon før man kjøper.

  • Sverre

   Kr. 49 for Canal Digital-kunder. Kr. 99 for andre.

 5. Lars

  Jeg får opp at jeg kan logge meg inn med mitt selvvalgte canaldigital-brukernavn i innloggingen, men dette får jeg ikke til å virke. Er dette canaldigital-brukernavnet mitt, eller finnes det et annet sted jeg skal registrere dette? – eller er ikke tjenesten lansert ennå (da er i tilfelle informasjonen på innloggingssiden noe missvisende)?

  • sverre rottem

   Jeg kan ikke registrere meg på wimp. Får svar at min mail addresse allerede er i bruk.

   Hjelp

  • Peter

   Her var det mange spørsmål og ingen svar om CDs Wimp-tilbud funker på Squeezebox. Har forsøkt på alle måter å logge meg på, med feiler alle steder. Er det ikke meningen at det skal fungere i «gratisversjonen» eller er det noe galt et sted? Hvordan skal en i så fall sette det opp eller gå fram for å registrere det riktig?
   Har Squeezebox Duet som må settes opp manuelt. Alt er levert ferdig satt opp fra Logitech på siste oppdatering, men alt feiler i registrering. Dette er da mye bedre lagt opp på Spotify!

   Frustrert

 6. uggen

  helt sikkert 49,- som er det spotify tar. overasker meg om det blir mindre

 7. Stein Helge Berge

  Hva med oss som har squeezebox, vil det koste noe ekstra?

 8. Jostein

  Hadde håpet å få med mobiltjenesten. Jeg kommer ikke til å benytte meg av dette tilbudet ettersom vi ikke får med mobiltjenesten, da kan jeg like godt fortsette å bruke Spotify, der jeg allerede har spillelister o.l.

 9. sannheten

  Hvorfor betale mere for Wimp via CanalDigital enn å bestille det direkte hos Wimp ? Hos CanalDigital er prisen kr. 129,- for 3 offline spillesteder, men direkte hos Wimp er prisen kr. 99,-.
  Merkelig avtale CanalDigital har laget, men smart av Wimp.

  • ikke sannheten

   det er helt feil pris ihvertfall. Det koster 49, eller 99 hvis du skal ha på mobilen og pc’n

   • Asgeir

    CD-pris til 49 kr. gir bare tilgang til en «offline» enhet mens «vanlig» Wimp gir 3 enheter for 99kr.
    Skal du ha flere enheter er CD-pris 129kr.

 10. Toreµ

  Nå er det i alle fall i drift, men verken CD eller WiMP kan fortelle meg hvordan jeg kan koble «WiMP Basic»-kontoen min til Squeezebox Server. Eller om det i det hele tatt er mulig. Megaskuff!

 11. anders

  No go på Squeezebox så langt… Feiler valideringssjekk på brukernavn (må være mobilnummer på mysqueezebox.com, men CD krever minst 1 bokstav).
  Som vanlig fra Canal Digital var dette for godt til å være sant!

  Takke seg til Spotify som har en rask og brukandes klient på alle plattformer, selv om det koster penger.

 12. LarsP

  Jeg har wimp abonement fra før. Vil jeg automatisk slutte å bli belastet på mobil regningen eller er det noe jeg må gjøre? Når canaldigital aktiviserer tjenesten.

 13. Tørris

  Jeg har riktig abonoment og slikt, men muligheten for å aktivere kan jeg ikke finne noe sted?! når jeg trykker for å aktivere kommer jeg inn på min side… hva skal det hjelpe meg? noen som vet hva jeg bør gjøre?

  • Logg inn på Minside på Canaldigital.no. Når du er der, skal det være en liten annonse om WinMP til høyre.

   Det kan hende at tjenesten ble lansert i dag siden jeg fikk mail om det i går og fikk tid til å sjekket det i dag og jeg så det med en gang….

   • Asle

    Jack – har du aktiveringslink? Finner ikke noe når jeg logger inn på MinSide

    • Black

     Jeg har logget med inn på min side, men finner ikke linken (stedet) hvor jeg kan aktivere wimp. Er det noen som vet hvordan jeg kan finne wimp-linken?

 14. Hva skal til for å logge in på min side Canal digital no

 15. Totningen

  Wimp gratis gjennom CanalDigital funker fint nå. Over Squeezebox også :-)
  Etter å ha registrert meg fikk jeg mulighet til å overføre eksisterende konto.
  Liker Wimp bedre enn Spotify. Mer stabil med Squeezebox, og syns anbefalingene i Wimp er et stort pluss!

 16. Leif

  Fikk brev i posten ang nå var d igang, logga meg inn på minside, ingenting oppe å går der..

 17. Kari

  SKJØNNER INGENTING AV WIMP!!
  Lag LITT bedre forklaringer. Er så mange forskjellige versjoner …

 18. Sonos

  Hei

  Vil Wimp fungere med Sonos slik Spotify gjør?

 19. Squeezy Bum

  Det er jo umulig å logge inn med Canal Digital abb via Squeezebox plugin. For en skuffelse!

 20. svein

  Hvorfor funker dette ikke med Linux?

  • Odd

   Jeg installerte Wimp på Ubuntu Linux 11.04 ‘Natty Narwhal’ i dag. Virket på første forsøk.

   Etterpå ville oppdateringsverktøyet i Ubuntu oppgradere Air til en egen ‘natty’-versjon Wimp virket like bra etterpå også.

   Flott med et tilbud som fungerer for oss Linux-brukere også!

 21. steveek

  Hvordan endrer man brukernavn?

 22. Geir Magne

  Klippet fra Canal Digital:
  ——————————-
  WiMP på mobil (WiMP-Premium)

  WiMP-tjenesten skal du også kunne ta med deg på din mobil eller andre mobile enheter. En utvidet bruker-lisens heter «WiMP-Premium». WiMP blir tilgjengelig for alle mobile enheter WiMP til enhvertid er utviklet for. Som Canal Digital kunde får du dette abonnementet til kr 49 pr/mnd mot ordinært pris på kr 99 pr/mnd.
  —————————————-

  Fungerer utmerket på Squeezebox Duet.

 23. Geir Magne

  Utfordringen er at jeg hos Canal Digital finner ingen sted å administrere telefonene. Kan være greit å kunne fjerne mobiltelefoner som ikke lenger er i bruk.
  Finnes der noen brukerveiledning for Canal Digital?

 24. WiMP Redaksjonen

  Noen oppklaringer på diverse henvendelser som har kommet inn her:

  1) WiMP rulles gradvis ut til alle CD-kunder med digital kabel-tv eller family/entertain-pakken på satellitt. Alle som skal ha tilgang har fra og med første uken i mai fått tilgang på MinSide. Dersom man ikke har funnet det der før er det verdt å ta en titt en gang til nå.

  2) WiMP vil fungere på squeezebox dersom man har et Premium-abonnement eller et Premium Family abonnement (ikke for satellitt enda).

  3) Dersom man er eksisterende WiMP-kunde i dag vil man kunne overføre sin konto til Canal Digital. Man blir da automatisk satt på Premium-abonnement (som koster 49 kr i mnd). Dersom man kun ønsker Basic kan man nedgradere direkte på MinSide (for kabel-tv-kunder) eller ved å sende e-post til kundeservice (Satellitt). Velger man å ikke overføre abonnementet sitt (eller glemmer det) så må man manuelt flytte spillelistene sine til den nye kontoen og så kontakte WiMP kundeservice for å si opp sitt vanlige WiMP-abonnement. Dersom man ikke sier opp vil man fortsatt belastes 99 kr i mnd.

 25. Stian Pedersen

  Har fått 2 e-poster fra CD om at jeg kan gå inn på minside for å aktivere wimp. Det er ingen plasser på CD sin side hvor jeg kan gjøre dette. Kan noen hjelpe meg?

 26. Sigrid

  Hvordan laster jeg ned WiMP, og får det gratis? Ja, jeg er canal digital kunde. =)

 27. jeg fikk et brev i posten om jeg fikk et gratis abonement, men jeg måtte registrere meg på en minside, det er umulig å finne frem, jeg finner ikke wimp noe sted der… Dårlig forklaring fra dere!

 28. Gjermund

  Savner følgende funksjonalitet:

  * AirPlay for pc/mac utgaven av WIMP

  * En remote app for iPad/iPhone/Android for fjernstyring av pc/mac utgaven av WIMP, på samme måte som Apple har en remote app for iTunes. Dette gjør det mulig å spille musikk på en Airplay-kompatibel enhet, uten at telefonen/nettbrettet trenger å være påskrudd.

 29. Stinaeo

  Hei,
  Hva koster WIMP med tre enheter for canal digital kunder?
  Takk for svar.

 30. John Christer

  Jeg er frustrert over at Canal Digital, nå som dette er lansert, bare gir ut Wimp til de som har abonnomang på Family eller Entertain! De sier jo oppe her
  «Canal Digitals satellitt- og kabel-tv kunder vil få tilbud om WiMP på sin PC eller Mac, med full tilgang til hele musikkbiblioteket og det redaksjonelle tilbudet i tjenesten.»

  Jeg er skuffet!

  • Thomas Steen-Larsen

   Det samme gjelder for kabeltv-kunder. Her holder det ikke bare å være kabeltv-kunde man må også ha dekoder.

   Også skuffet.

 31. Helge Vaardal

  Hei! Har kundenr. 20685263 i Canal Digital og ber om at mitt wimp abbonement blir konvertert til gratisversjon.

  Vh Helge V.
  91 33 28 60

 32. siri

  Jeg finner ikke ut hvor på min side (hos canal digital) man kan registrere Wimp!!

  Noen som har fått dette til?? Har lett ganske lenge…

  (Har kabel)

 33. Kristin

  Hei.
  Jeg finner ikke ut av dette..Vi fikk reklame i posten om at nå kunne vi benytte oss av WiMP om vi er kunde hos Canal Digital, noe vi er (parabol). Vet ikke hvor lenge jeg har prøvd å komme meg inn på «Min Side», men det går ikke. Vi har ikke vært online bruker, så jeg prøver å registrer meg med kundenr. vårt, men det kommer opp at Canal Digital ikke har noen med det nummeret.

  Hva i all verden er det som skjer?

  Er det flere som har akkurat samme problem?

 34. stian borhaug

  Finner ikke ut hvordan jeg skal aktivere WIMP. Er Canal DIgital-kunde og har laget meg profil (min side), men finner ikke ut hvor jeg skal gå etter det. Har kabeltv og ikke parabol.

 35. gunnvor lovise amdam

  Enig med alle andre… Dette var ikkje så lett å få til,når dei unge ikkje får det til..da er i allefall eg unnskyldt. Ei tilårskommen dame.
  Annonsere med ei heilside i dagbladet, og så ikkje vise framgangsmåten..
  Herregud så masse tid en bruker på en sånn liten filleting..
  Canal digital,ta notis.!
  Ingen god reklame dette.

 36. AHR! Kan dere ikke gjøre dette med Altibox også?

 37. Fikk tilsendt i posten Squeezebox pakken med Squeezebox Touch og Squeezebox Controller (Squeezebox sin heldigitale super fjernkontroll som også er en selvstendig Squeezebox i seg selv med utgang for øre og hotetelefoner inkludert) med 500 kroner i avslag på hvert av produktene for Canal Digital kunder levert via Komplett, siden Canal Digital ikke selger Squeezebox noen produktene selv. Siden mine Squeezebox’er er subsidiert med totalt 1000 kroner fra Canal Digital er jeg da automatisk overført som Canal Digital Wimp kunde eller må jeg fortsatt gå inn på Min side hos Canal Digital for å få overført mitt Wimp abbonement som fra før av er koblet opp mot Telenor på min smarttelefon som er en Sony Ericsson Xperia X10. Siden Squeezebox enhetene mine da blir registrert hos Canal Digital i og med Wimp’s store kampanje for at brukerne skal anskaffe seg Squeezebox utstyr. Siden man må oppgi kundenr og annet i Canal Digital til dem som jobber i Komplett. ble jeg da Wmp Canal Digital kunde automatisk eller ikke og mitt eksisterende Wimp abbonement overført eller ikke. Det står ingenting på Komplett.no eller Canal Digital sine nettsider om jeg trengerjselv overføre mitt Wimp abbonement. Uansett fungerer alle Squeezebox’ene med masse mere enn bare Wimp.

 38. Mariann Fagervik

  Jeg sliter med samme problemet som Siri her. Finner ikke noe sted å aktivere WiMP på Min Side.

  • Tine S

   Jeg får heller ikke aktivert wimp på Min side. Jeg har kabel-tv via borettslag, men ingen TV, så jeg har følgelig ikke noen dekoder. Må man virkelig ha en TV (altså en dekoder) for å kunne benytte dette tilbudet? Det er i så fall hårreisende når man er betalende bredbåndskunde.

 39. Fikk svar fra kundeservice at Logitech Touch er å oppfatte som mobil spiller og at abb. må oppgraderes for å bruke denne! vanskelig å bruke denne uten 220V strøm hvordan i H kan denne kalles mobil?
  Vurderer å bytte fra Viken til CD men dette var kjempeskuff- fikk tilbud fra både Viken og Altibox- som var mer på hugget….
  Regner med å bytte-samt kjøre Spotify i steden.
  MVH Frank

 40. bendik

  Hvor får jeg lastet ned Wimp gratis?

 41. Almir

  Hei!

  Jeg er Canal digital kunde, og skal ha tilgang til WIMP. Prøvde å instalere i går på PC uten helle, bruker forresten Windovs 7. Først hadde jeg ikke adobe air fil. fIK LASTET DEN NED OG LAGRET. Etterpå ble såpurt hvilket progam vil jeg at Wimp skal åpnes i, og jeg trykket Windovs player. Men fikk beskjed om at det ikke gikk an.
  Kan detre hjelpe meg med prblemt her?

  Mvh
  Almir

 42. jørgen

  Irriterende at det ikke går ann å bruke Apple Remote’n på WiMP..

 43. frode snilsberg

  Har oppdatert min wimp til premium (gjennom canal digital). Skal laste ned appen til min sony ericsson xperia 10 (android). Får feilmelding hele tiden. Prøver andre apper og noen går og andre ikke….Adobe air går ikke..Desverre. Noen forslag til hvordan man kan gjøre det?

 44. Joakim

  Hei Frode,

  Hva slags feilmeldinger får du? Hvorfor fungerer ikke Adobe AIR? Hva slags PC bruker du for å prøve dette?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>