Labelfokus: Southern Lord

Southern Lord ble grunnlagt i Seattle i 1998 av Greg Anderson, i utgangspunktet for å utgi sitt eget Thorr’s Hammer. Bandet bestod av blant andre Anderson, Stephen O’Malley (begge senere å finne i Sunn O)))) og norske Runhild Gammelsæter som på det tidspunkt var utvekslingsstudent i Seattle. Anderson og O’Malley dannet etter hennes hjemreise Burning Witch, som ble Southern Lords andre band i stallen.

På 2000-tallet etablerte etiketten seg i mange bevissthet med Sunn O))), som raskt fikk renommé i mange kretser – et band som hørte like mye hjemme på Infernofestivalen som på kunstmusikkscener, med features like gjerne i The Wire som i Kerrang. Japanske Boris, Earth – som i sin tid bidro til å forme Sunn O))) – og utgivelser med mer etablerte band som Saint Vitus bidro også til å sette selskapet på manges radar.

Southern Lord har bemerket seg med sine mange sterke utgivelser innen eksperimentell metall, doom og black metal, helt opp til ferske signeringer med band som Black Breath og Wolves In The Throne Room.

Albumliste: Southern Lord i WiMP.

Kategori: Albumlister   Stikkord: , , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>