Labelfokus: Elektra Records 60 år

Senhøsten 1950 skrapte Jac Holzman og kompisen Paul Rickhalt sammen sparepengene sine, og grunnla det som skulle bli ett av de definerende plateselskapene i amerikansk musikkhistorie.

Elektra Records startet som en folklabel med fokus på tradisjonell musikk og New York-scenens protestsangere (Judy Collins, Tom Paxton, Phil Ochs), men utviklet seg raskt som et eklektisk og sjangeruavhengig plateselskap. De fanget tidlig opp vestkystens psykedeliske og eksperimentelle rock (The Doors, Love) og ikke minst pionerer som MC5 og The Stooges. Elektra ble også hjem for mange singer/songwriter-artister som Tim Buckley og Carly Simon. Det siste bandet Holzman fikk til Elektra, før de i 1972 slo seg sammen med David Geffens Asylum og storhetstiden på sett og vis var over, var ingen ringere enn Queen.

I forbindelse med 60-årsjubileet har Mojo kåret de 60 beste utgivelsene på Elektra, fra 1950 til 1974. Gjennom WiMPs albumliste kan du nå lene deg tilbake og nyte høydepunktene fra denne gullalderen.

Elektra har for øvrig satt sammen en egen hyllestside på nettet. På Elektra60 finner du uttømmelig med informasjon om artister og utgivelser, bakmenn og frontfigurer.

Vi anbefaler også 5CD-boksen med den passende tittelen Forever Changing – The Golden Age Of Elektra Records 1963-1973. Les mer om den på Platekompaniet.no.

Kategori: Albumlister   Stikkord: , , , , , , , , , , , , , - Permalenke.
En kommentar
  1. Tilbaketråkk: Tweets that mention Elektra Records 60 år | WiMPBLOGGEN -- Topsy.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>