Labelfokus: CTI Records: The Cool Revolution

CTI står for Creed Taylor Inc., og er et plateselskap som gjennom 70-tallet spesialiserte seg særlig på cool og smooth jazz. Taylor var ingen hvem som helst da han grunnla CTI i 1967. Han startet Impulse! sju år tidligere, og senere var han på Verve som produsent. Blant artistene Taylor fikk til sin nye label (og søsteretiketten Kudu) var Antonio Carlos Jobim, George Benson, Freddie Hubbard, Astrud Gilberto, Idris Muhammad og Grover Washington Jr.

Nå kan du sjekke ut noen av utgivelsene på CTI i WiMPs albumliste CTI: The Cool Revolution (lenke til WiMP).

CTI utmerket seg med en solid stab både foran og bak studiospakene: Creed Taylor selv som produsent, Bob James som arrangør, Rudy Van Gelder (fra Blue Note) som tekniker stod sentralt, og musikere som Herbie Hancock (piano) og Ron Carter (bass) bidro på den siden. I tillegg til smukk lyd og jazz med bred appell, var elegante albumcover også en selvfølge hos CTI. De gikk konkurs i 1978, men katalogen er stort sett tilgjengelig og senere utgivelser ble flyttet fra A&M til Sony BMG.

I forbindelse med selskapets 40-årsjubileum ble 4CD-boksen CTI – The Cool Revolution utgitt, som er tilgjengelig hos Platekompaniet. Den fikk fyldig omtale, en femmer av Dagbladets Øyvind Rønning og kan leses her.

I dette klippet fra 2010 snakker nevnte Ron Carter om sin tid på CTI:

Kategori: Albumlister   Stikkord: , , , , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>