Bjørn Eidsvåg: Utfordringen som ble en platesuksess

Bjørn Eidsvågs nye album Rundt Neste Sving har allerede blitt varmt mottatt hos kritikerne, blant annet med fem terningprikker i Aftenposten og Dagbladet. I tillegg til den ordinære versjonen kan du i WiMP nå oppleve albumet med eksklusive kommentarspor fra Eidsvåg selv.

Hør Rundt Neste Sving med Bjørn Eidsvågs kommentarspor.

Her kan du blant annet høre Eidsvåg fortelle om hvordan han fikk en musikalsk utfordring av Thomas Dybdahl på YouTube, etter en uttalelse om at han skulle legge opp den dagen Dybdahl begynte å synge på norsk. Eidsvåg fikk tilsendt «Ri Stormen Ut» i dette opptaket, en låt som for øvrig også er å finne på Rundt Neste Sving.

Eidsvåg besvarte med samme mynt og skrev en sang ”uten religiøse eller erotiske undertoner” og med «Snart Framme» var grunnlaget lagt for et interessant samarbeid som skulle munne ut i et helt album.

De to begynte så smått å utveksle materiale, Eidsvåg skrev og Dybdahl responderte med arrangementsforslag. Et utvalg av låtene ble så spilt med Dybdahl som produsent og et kremlag av norske musikere. Tekstene er ”typiske Eidsvåg-tekster” uttaler hovedpersonen, som legger til at de har fått ”en letthet og god ’overflatiskhet’” takket være Dybdahl. ”Det er trist i anslaget på tekstsida, men gis et løft av glede, håp og optimisme. Han er en pophåndverker av rang”, sier Bjørn Eidsvåg.

Kategori: Album   Stikkord: , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>