En introduksjon til Leon Russell

Leon Russell er aktuell med The Union, utgitt i samarbeid med superfan Elton John. Og han har alltid vært en musikernes musiker, først som backingmusiker for alle mulige fra Phil Spector til Frank Sinatra, og siden som låtskriver, produsent og sanger. Hans første betydelige suksess som komponist kom i 1969, da Joe Cocker spilte inn ”Delta Lady” med stort hell. Senere sto Russell bak Cockers Mad Dogs And Englishmen, som bl.a. produsent, musiker og arrangør. Han har også jobbet med Delaney & Bonnie (skrev deres ”Groupie” med Bonnie Bramlett, senere covret av The Carpenters under tittelen ”Superstar”), George Harrison, Badfinger, Jerry Lee Lewis, The Rolling Stones, Eric Clapton, Bob Dylan og mange, mange flere.

Men Russell har også hatt en betydelig solokarriere, fra Leon Russell fra 1970 og framover. Hans distinkte vokalstil, på én og samme tid klagende og sjelfull, støttes opp av et sleipt gospelpiano som gynger, svinger og stabiliserer bandet. Hans mest kjente og største album er Carney fra 1972, som også inneholder hans største hit, ”Tight Rope”.

Hør spillelisten Leon Russell: En Introduksjon i WiMP.

Kategori: WiMP   Stikkord: , , , , , , , , , , , , , - Permalenke.
En kommentar
  1. Tilbaketråkk: Laptop i7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>