Elton John & Leon Russell: Smakebiter

På sitt album nummer 30 har Elton John fått med seg Leon Russell, amerikansk sanger og låtskriver med legendestatus. Russells blanding av soul, country og gospel var i sin tid en stor inspirasjonkilde for den unge Elton, og med The Union viser han sin takknemlighet ved å dele hovedrollen med sitt sjarmerende eksentriske forbilde.

Albumet føles ofte som en samtale hvor de to herrene med sober ærlighet utveksler erfaringer og refleksjoner, med låter som er mer roots-pregede enn vi har vært vant til fra Elton de siste årene – The Union heller mer mot blues, country, gospel og amerikansk rock ‘n’ roll enn mot den klassiske popmusikken. Duoen har til alt overmål med seg et vanvittig stjernelag av gjester, blant dem Brian Wilson, Neil Young, Don Was, Booker T og produsent T Bone Burnett.

Albumet kommer ut på mandag, men allerede nå kan du høre fem spor eksklusivt i WiMP.

Vi har også laget en spilleliste med alle Elton Johns Topp20-plasseringer til de som heller vil mimre.

Kategori: WiMP   Stikkord: , , , , , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>