Ukas Retro: Ludvigsens Hostesaft

Ludvigsens hostesaft var Gustav Lorentzens første soloalbum etter at Knutsen og Ludvigsen gikk hver sin vei i kjølevannet av suksessen med Juba Juba. Og Ludvigsens hostesaft minner faktisk en del om Juba Juba – dette er også et album stappfull med smart og vittig barnemusikk av oppsiktsvekkende høy kvalitet. Albumet kom opprinnelig ut i 1987, og fikk Spellemannpris for beste barneplate samme år. Musikere fra bergensbandet Saft bidrar, blant annet med en bergensdialekt som minner lytteren om Knutsen og Ludvigsen-klassikeren ”Eg ve te Bergen”. Tekstene bærer preg av Lorentzens varme og humør, og det er lite ved albumet som fremstår som utdatert alle disse årene senere. Det har vært utgått på CD i mange år, men er her endelig tilgjengelig for streaming og nedlasting.

Åpne albumet i WiMP

Kategori: WiMP   Stikkord: , , , - Permalenke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>